понеділок, 13 жовтня 2014 р.

Моє ставлення до Інтернету

Автор: Звонарьова Вероніка, учениця 10-А класу 

    Всесвітня павутина – це грандіозний винахід людства, який викликав піднесення багатьох сфер діяльності, і зараз продовжує дивувати і відкривати нові можливості перед його користувачами.
  Минули ті часи, коли комп’ютер вважався чимось далеким та незвичним для пересічних громадян.
Нині він став необхідністю для офісів, шкіл, медичних закладів та й, власне, нашого дому.
 Відповідно й Інтернет набув широкої популярності.
Здатність уміло користуватись комп’ютером, мережею Інтернет на сьогодні є чи не найголовнішою вимогою для прийому на роботу, а сучасні школи важко уявити без комп’ютерних класів. Інтернет слугує своєрідним помічником для школярів та студентів у виконанні домашнього завдання чи підготовці до семінарів,практикумів, екзаменів. Також кожен може дізнатись новини з будь-якої точки світу. А лист, відправлений з іншого кінця земного шару, прийде на електронну пошту до адресата за неймовірно короткий час. Ще одна зручність, яку надає Інтернет, – це читання електронних книг, відвідати книгозбірню можна не виходячи з дому. Тепер онлайн - бібліотеки постійно поповнюються новими матеріалами й мають великий попит серед користувачів Інтернету, не залежно від віку.


Мережа Інтернет – це «пам'ять, яка не вміє забувати». Я згодна з цим твердженням, тому що обсяг інформації, яку він зберігає навіть важко уявити. Але все може мати другий бік, менш привабливий. Незважаючи на величезну кількість переваг Інтернету, існує багато негативного. Сюди віднесемо комп’ютерну залежність, погіршення зору, порушення психічного здоров’я. У деяких випадках комп’ютерні ігри негативно впливають на гравця – викликають нездоровий потяг і залежний втрачає відчуття реального часу, часто забуваючи про реальність. 
     Кожен обирає для себе те, чого, на його думку, вартий. Комп’ютер та Інтернет можуть стати дуже корисними, допомогти у важкій ситуації, якщо знати межу , використовуючи їх. 
     Я вважаю, що комп’ютер допоможе людству розвиватись в багатьох сферах та галузях. А щоб не стати заручником Інтернету, потрібно контролювати себе в користуванні ним і не забувати про негативні наслідки безконтрольного використання інформаційних технологій.








Немає коментарів:

Дописати коментар